Filip Dikmen lägger ner Youtube – ”kommer som en chock”

”Det offentliga livet inte har fått mig att må jättebra”.

Med 275 000 prenumeranter på Youtube, väljer humorprofilen Filip Dikmen att lägga sin Youtubekarriär på hyllan.

Förstår om detta kommer som en chock för många av er, men jag har precis laddat upp min sista Youtubevideo, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Han förklarar att han i minst ett halvår kommer att hålla sig borta från sin kanal på plattformen.

Jag gick omedvetet in i väggen och behöver ställa om.

I sin sista Youtubevideo förklarar han att han länge känt sig obekväm i det offentliga rummet.

Jag vet inte var jag ska börja, men jag antar att ni som har följt mig länge vet att det offentliga livet inte har fått mig att må jättebra. Den dåliga nyheten är att jag kommer att sluta med Youtube. Jag kommer inte döda kanalen, men jag kommer att ta en paus och landa och samla mig själv. Jag har kommit till insikt att jag har gått in i väggen, och jag behöver en paus, säger han i videon.

Det blir dock inte en övergripande paus för Filip. Han kommer nämligen att fortsätta med Instagram, Tiktok, sin podd samt flaggar för att han har många tv-uppdrag på gång.

De kanalerna är mer spontana, alltså Tiktok och Instagram. Podden har ett löpande veckoschema men där har jag förstått vad jag behöver hjälp med och då har jag Spotify som ställer upp och Madde (Madeleine Eliza som driver podden ”Bete dej” tillsammans med Filip reds. anm.) så jag inte behöver vara ensam.

Han berättar att han i en vecka har sovit 14 timmar om dagen och att han snart ska åka iväg på semester i två veckor. Slutligen tackar han sina tittare för tiden som varit, och berättar att han inom kort kommer att skriva sin kandidatexamen på Juristprogrammet.

LÄS ÄVEN: Filip Dikmen tappar en halv miljon och vänder till förlust