Grundaren av Podme lämnar sin plats som VD: “Rätt tid att ta en annan position”

Johan Strömberg (Foto: Paulina de Klerk)

Johan Strömberg har varit vd sedan företaget grundades. 

2017 grundade Johan Strömberg tillsammans med Niklas Julin podcastplattformen Podme. Tanken var att erbjuda reklamfria och exklusiva poddar. Drygt ett år efter starten klev den norska mediekoncernen Schibsted in som investerare och i juni 2021 blev Schibsted största ägare genom att köpa 91 procent av bolaget.

Johan Strömberg har sedan starten varit vd för Podme men nu meddelar mediekoncernen att han lämnar sin roll.

Det har varit fantastiskt att bygga en helt unik podcast-tjänst, först i Sverige och sedan med Schibsted i ryggen expandera till övriga Norden, Norge och Finland. Nu känns det som rätt tid att ta en annan position i det här bygget och låta nya förmågor fortsätta ta Podme till nästa nivå, säger Johan Strömberg i en kommentar.

Enligt Schibsted kommer Johan Strömberg minska sitt operativa ansvar men istället kliva in i Podmes styrelse.

Johan Strömberg har gjort fantastiska insatser som bidragit till att göra den nordiska poddmarknaden till en av världens främsta. Det hade inte gått utan hans entusiasm och entreprenörskap och det är jag väldigt tacksam för. Jag har respekt för att han nu väljer att minska på det operativa ansvaret, men också väldigt glad över att han blir kvar i styrelsen, säger Tor Jacobsen, Podmes styrelseordförande.