Han är mäktigast på Tiktok – ”det är så sjukt, jag ryser”

Jag var den som sa ”jag ska inte bli en sån som håller på med sånt”.

I år har en ny kategori presenterats i Maktbarometern, och det är ingen mindre än ”Mäktigast på Tiktok”.  Rapporten har under de senaste åren analyserat profiler på plattformarna Instagram, Youtube, Twitter och Facebook. Och nu alltså även Tiktok.

LÄS ÄVEN: Årets lista är här – de har mest makt på sociala medier

Den som tagit förstaplatsen i listan är humorprofilen Emil Henrohn, med en halv miljon följare på Tiktok.

Hur känns det att vara den första med titeln ”Mäktigast på Tiktok”?

Det är så sjukt, jag ryser nu när du säger det. Det är overkligt, för jag har bara hållit på i ett och ett halvt år så jag fattar ingenting, säger han till Influens.se.

Vad betyder detta för dig?

Det betyder jättemycket. Det känns stort att någonting man gör på sociala medier kan bidra till så mycket skratt, och att hela familjer kan skratta åt mina karaktärer. Det känns fantastiskt att ha lyckats skapa något på sociala medier – på en plattform som jag ändå tycker är en sjukt otrolig. Tiktok har utvecklats och är en plattform som tar över, den är ju störst nu, säger Emil och tillägger:

Pandemin var nästan menat att hända, jag skulle bli av med alla mina jobb och börja med mina sociala medier istället. Tidigare hade jag aldrig en tanke på att hålla på med sketcher på sociala medier, jag var den som sa att ”jag ska inte bli en sån som håller på med sånt”.

LÄS ÄVEN: Här är hela maktlistan – Bianca Ingrossos makt har minskat

Här är Maktbarometerns andra listor:

Och här kommer listan över Årets mäktigaste profiler på Tiktok:

Namn
1 Emil Henrohn
2 Kevin Bang
3 Vad är problemet?
4 Sam Pettersson
5 John Hedin
6 Tiktokchrille
7 Martin Skålander
8 Helan Shabani
9 Filip Dikmen
10 Winsent Wikman
11 IJustWantToBeCool
12 Astrid Nordin
13 Filip Pelas
14 Hollywoodfruarna
15 Sam Darvish
16 Josefine Bäck
17 Janne Mattsson
18 Nikodemus Drömer
19 Aftonbladet
20 Expressen
21 Moa Lindgren
22 Jasminkott
23 Foxy Mama
24 Mammasanningar
25 Alla Hatar Bell
26 Merch Sweden
27 Daniel Sonidsson
28 Annie Samuelsson
29 Wulfs Liv
30 Moaliin