Hannah Widell och Amanda Schulman tog hem hederspriset i årets Guldöra

Amanda Schulman, Hannah Widell

Har varit delaktiga i att forma och utveckla den svenska podcast-industrin. 

Fredagspodden, som drivs av Hannah Widell och Amanda Schulman har publicerats i över 600 avsnitt och hängt med sedan 2012. Varje vecka har lyssnarna fått ta del av deras samtal och funderingar kring livet och världen omkring dem. I årets Guldöra tog de hem hederspriset. 

Hannah och Amanda har, med över ett decennium av dedikation och uthållighet, inte bara levererat en av Sveriges mest framgångsrika poddar, utan också varit högst delaktiga i att forma och utveckla den svenska poddindustrin till vad den är idag. Hannah och Amandas podd Fredagspodden var en av de första kommersiellt framgångsrika samtalspoddarna som har berört hundratusentals lyssnare under många år. De har också varit banbrytande poddentreprenörer genom sitt bolag Perfect day media och har banat väg för andra att nå ut till lyssnare och skapa kommersiellt fungerande poddar, löd motiveringen.

Duon är också grundarna bakom podcastbolaget Perfect day media som år 2021 såldes till PopHouse Media

Jag är så stolt över oss och så tacksam att Guldörat-juryn har sett oss och det arbete vi har gjort. Summerar allt på något sätt. Tack alla inblandade från medarbetare till lyssnare. Det här gjorde vi bra. Så stort! Radioakademins hederspris, skriver Hannah Widell på Instagram.