Här är årets influencers på Youtube, Instagram och Tiktok: ”Bryter is”

FV: Pontus Björlund, Therese Lindgren, Tone Sekelius, Alex Ceesay, Emil Hansius, Astrid Nordin, Samuel Stronegger, Sebastian Tadros

Nu har årets vinnare krönts i den årliga sociala medier-galan Heyou Awards, där svenska folket får rösta fram profiler i tio olika kategorier. En gala som i år har fått rekordstor uppmärksamhet. Totalt kom det in över 700 000 röster inför galan, vilket är 40 procent fler än förra året.

RELATERAT: Här är årets influencers på Youtube, Instagram och Tiktok: ”Enormt mod”

Vinnare i sju av tio kategorier har röstats fram inför galan, och de övriga tre – Årets stora hjärta, Årets goda gärning och Årets förebild – har röstats fram av tittarna under galan.

Titeln Årets Youtube tog influencern Therese Lindgren, med över en miljon prenumeranter på plattformen, hem. Årets Instagram blev Alex Ceesay med cirka 92 000 följare, han blev även vinnare i kategorin Årets Stjärnskott.

Astrid Nordin, med över en halv miljon följare på Tiktok, blev ännu en gång tilldelad titeln Årets TikTok. Årets Gamer blev Samuel Stronegger, även känd som SampeV2.

Humorprofilen Emil Hansius, med nära 300 000 prenumeranter på Youtube, röstades fram som Årets Humor. Och Instagramkontot ”Blushkeyyo”, en fan-sida för influencern Kristina ”Keyyo” Petrushina, utnämndes till Årets Fanpage.

Youtubern Pontus “Anjo” Björlund utsågs av publiken till Årets Goda Gärning. Något som Heyou Awards kommenterar följande:

En person som visar att motgång kan vändas till medvind bara man inte ger upp och har rätt personer runt omkring sig. Att han dessutom bryter is och tar upp viktiga ämnen med sin egna serie om psykisk ohälsa gör Pontus bara ännu mer till en hjälte för framtidens mående.

Influencern och artisten Tone Sekelius, aktuell i bland annat årets Melodifestival, blev Årets Förebild.

För den grymma pionjär hon är i vårt samhälle. Vi kan inte komma på en människa som på ett enklare sätt visar upp att alla människor själva ska få bestämma sin väg och vem de är. Om det är någons väg vi vill gå på så är det Tones, kommenterar galans organisatörer.

Sociala medieprofilen Sebastian Tadros, med hundratusentals följare på både Instagram och Youtube, blev i år utsedd till Årets Stora Hjärta.

En egoboost av det unikaste slaget får man av varendaste story Sebastian lägger ut. Han har ett skratt av guld och ett leende som bevisar för oss att allt är möjligt.