Här är Petra Tungårdens nya investering: ”Kommer engagera mig mycket”

Erik Forsberg, Petra Tungården, Douglas Hållstrand och Ludwig Hallstensson

Modeentreprenören och influencern Petra Tungården går in i startupbolaget Vakta, via investeringsbolaget Breakfast Ventures som, förutom henne, består av Douglas Hållstrand och Ludwig Hallstensson.

Så glad att kunna berätta om ett projekt, eller rättare sagt, en investering som jag, Douglas och Ludwig jobbat med ett tag. Bolaget heter Vakta och jag har varit med på ett litet hörn och utvecklat en app som gör att du när som helst kan få hjälp av väktare om du behöver, skriver Petra på sin blogg.

Allt började med att Vakta hörde av sig till Petra för ett potentiellt samarbete, men istället för att diskutera hur samarbetet skulle se ut förvandlades dialogen till något helt annat.

Och här sitter jag idag, som stolt delägare i Vakta, och ser framför mig att jag kommer engagera mig mycket i bolaget – inte minst för att jag vill bidra till att fler kvinnor ska kunna känna sig trygga, skriver Petra på Instagram.

Jag älskar att grundaren Erik Forsbergs vision för bolaget är att den till slut inte ska behöva finnas. Han startade själv appen till följd av ett inbrott, lämnade sitt vanliga jobb för att modernisera inom säkerhetsbranschen och gör den här sortens larm tillgängligt för alla.

Varför just trygghet är en hjärtefråga för Petra är för att hon för en tid sedan blev utsatt för rån på en av Stockholms gator.

Vaktas vision, att öka den personliga tryggheten, är därför ett område som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Förutom ett kapitaltillskott vinner Vakta även ”en betydande marknadsföringskraft” via trions entré i bolaget.

Vi kommer att gå in i bolaget och ta en aktiv roll, inte minst i marknadsföringen av appen. Tillsammans kan vi erbjuda både nätverk och en bred erfarenhet av att bygga konsumentvarumärken, säger Petra Tungården i ett pressmeddelande.

Att vi nu får med Petra, Douglas och Ludwig på resan ger oss en väldig styrka när det gäller att nå ut och snabbare etablera vårt varumärke, säger Erik Forsberg, grundare och vd på Vakta.

Appen går ut på att användaren kan kalla på väktare i situationer där han eller hon känner sig hotad. När en larm sätts igång går signalen till larmcentralen och den väktaren som är närmast larmarens plats rycker ut direkt. Målet är att avlasta SOS Alarm och Polismyndigheten, och att Vakta ska vara ett komplement till 112.

Det enda du gör är att hålla in knappen i appen. Släpper du den utan att slå in din kod så rycker väktare ut direkt till din plats.

Tjänsten kostar 99 kronor i månaden men finns än så länge bara i Stockholm och Göteborg. Inom kort ska dock fler städer inkluderas, och man börjar med Linköping, Norrköping och Malmö. När alla svenska städer till slut får tillgång till tjänsten, siktar bolaget på en internationell expansion.

Det här är verkligen bara början på Vaktas resa, det som verkligen fick mig på fall är deras framtidsplaner som jag tror en förlängning kommer att hjälpa utsatta kvinnor som lever i destruktiva relationer för att få den hjälp de behöver, avslutar Petra Tungården.