Influencern raderade Youtube och ersattes av AI – drog in 1 miljon på en vecka

Caryn Marjories (Foto: Youtube/Cutiecaryn & Caryn.ai)

”Har klonats felfritt”.

Det ska ha tagit strax över 2000 timmar att koda en AI-bot som kan skriva och låta på ett sätt som matchar influencern Caryn Marjories språk och personlighet. Influencern ska vara den första sociala medieprofilen som man har gjort till en AI-upplevelse. Det rapporterar flera internationella medier.

den nya sajten, där man kan anmäla intresse för att få ta del av chattrummet, skriver man att ”Caryn har klonats felfritt”. De som får lära känna AI-versionen av Caryn är i dagsläget endast ”en utvald grupp fans”, som för en dollar i minuten får både chatta och skicka samt ta emot ljudmeddelanden från AI-profilen. I ett senare skede planerar man att öppna upp tjänsten för allmänheten.

De som utvecklade chattboten är AI-företaget Forever Voices, som förklarar att man har analyserat alla Caryn Marjories Youtube-videos för att lära AI:n hennes sätt att vara på. Mer exakt har man lagt använt sig av OpenAI:s GPT4- programvara för att åstadkomma resultatet.

Idag är allt innehåll raderat från Caryns Youtube-kanal, och Instagramkontot är låst. Hela 98 procent av Caryns följare ska vara män, som har bevisat sig vara en målgrupp som är starkt intresserad av att chatta med influencern.

Bara under första veckan ska företaget dragit in över 100 000 dollar, cirka en miljon kronor. Nu räknar man med att dra in ungefär 5 miljoner dollar i månaden. Det skriver sajten Feber.

Caryn är en influencer från Nebraska i USA, som blev stor på Youtube runt 2018. Idag bor hon i Los Angeles och driver ett stort Snapchat-konto med över 1,8 miljoner prenumeranter, och en Instagramkanal med cirka 230 000 följare.