Inflyttningsfest: 8 succépoddar går över till Acast – ”känns som om vi tillverkar dynamit”

Räknar med en ökning om 2 miljoner lyssningar i månaden.

Åtta svenska kommersiella poddar flyttar över till Acast idag. Något som ska öka företagets räckvidd med över två miljoner nya månatliga lyssningar i Sverige. De som kliver ombord är:

  • ”Två Meter Dumheter” med Emilio Araya och Rosanna Charles
  • ”Fint, Fult och Pengar” med Isabella Löwengrip och Anna Björklund
  • ”Nessvold & Skäringer” med Hampus Nessvold och Mia Skäringer
  • ”Kafferepet” med Nisse Hallberg, Albin Zorman Olsson och Johanna Hurtig Wagrell
  • ”Livet i La La Land” med Kjersti Flaa och Magnus Sundholm
  • ”Nördarnas Attack” med syskonen Shima och Shebly Niavarani
  • ”En Perfekt Storm” med Thomas Sjöberg och Anders Nyström
  • ”Rika Tillsammans” med Jan och Caroline Bolmeson

Att förvärva podcasts är inte ett nytt drag för poddbolaget. Under det tredje kvartalet 2022 hade antalet shower på Acast ökat med hela 151 procent, jämfört samma period året innan. Nu har man runt 88 000 olika poddar i sitt stall.

Av de åtta ovan nämnda proddarna förvärvas Nessvold & Skäringer, Kafferepet samt Två Meter Dumheter från andra plattformar. Övriga fem är nya satsningar som profilerna valt att släppa med Acast.

Den nya populärkultur-podden Fint, Fult och Pengar med entreprenören Isabella Löwengrip och författaren, radio- och medieprofilen Anna Björklund har premiär den 2 februari. I podden ska duon nyhetsreflektera kring stort och smått, och prata om sina liv.

Trots att Anna och jag är födda samma år och uppvuxna under samma digitala era så har vi verkat på helt olika arenor där våra liv har tagit olika riktningar. Anna som lever och andas i den kulturella sfären, och jag som satsat mina kort på entreprenörskap. Jag ser fram emot att vi tillsammans kan dela finurliga infallsvinklar kring vår samtid på ett roligt och fascinerande sätt – trots våra ytterligheter, säger Isabella Löwengrip.

I den kommande underhållningspodden Livet i La La Land ska lyssnarna få följa med två nöjesreportrar som reser till Hollywoods mittpunkt. Makarna och journalisterna Kjersti Flaa och Magnus Sundholm ska prata om bland andra Jennifer Aniston, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Julia Roberts och många fler.

En annan färsk podduo är syskonen Shima och Shebly Niavarani som driver innehållssatsningen Nördarnas Attack. I den djupdyker de ner i historiska och kulturella fenomen.

Vår podd gräver i ämnen som ingen förstår att man kunde gräva så djupt i. Vi är syskon, vi är fyndiga, vi läser på som galningar, vi spiller te i podden och går varandra på nerverna. Vi har planerat otaliga ämnen framöver så det känns som om vi tillverkar dynamit. Vi är så peppade på podd-året 2023, säger Shima Niavarani.

I februari lanseras även nya dokumentärpodden En Perfekt Storm, samt podcasten om privatekonomi Rika Tillsammans hos Acast. Rika Tillsammans har idag redan 200 000 lyssnare per månad, och drivs av rådgivarna Jan och Caroline Bolmeson.