Jakten är över – Alla Våra Ligg får nya programledare: ”Det största vi gjort”

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck (Foto: Gabriel Liljevall)

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck har drivit podcasten Alla Våra Ligg sedan 2016, med avsikten att normalisera och sprida kunskap inom samtalsämnena sex och sexualitet. Duon har fått stor uppmärksamhet och gästat event, morgonsoffor på tv och radio, blivit omskriva i olika medieformat, de har föreläst och podden har nått topplistorna i flera omgångar. De har även kanaler på Youtube och Instagram samt har skrivit en bok och haft en egen serie på SVT. Idag har podden nära 400 avsnitt inspelade, och fler kommer det att bli då podden fortsätter att släppa nya avsnitt regelbundet varje vecka.

Men snart kommer programmet inte att ledas av den ikoniska grundarduon längre. I slutet av mars månad gick Anna och Amanda ut med att de väljer att släppa podden och ge stafettpinnen vidare, till en ny duo.

Vi har en stor nyhet. Den största i Alla Våra Liggs historia. Nyheten är ganska tråkig. Det är nämligen så att vi ska sluta. Det kan säkert komma som en chock för vissa, men vi har funderat på det här i ett ungefär ett halvår. Vi har hållit på så länge, i nära fem år. Vi är poddveteraner, det finns inte så många poddar som har hållit på så här länge. Det har varit svinkul. Det är vårt livsverk, vår baby, vårt liv och det man sett fram emot. Det största vi gjort i våra liv. Men vi känner oss klara nu, och vill sluta på topp, säger duon i ett poddavsnitt och understryker att beslutet inte har något med deras pågående graviditeter att göra.

Anna och Amanda fortsätter att podda fram till i höst, men sedan nyheten kom ut har jakten på två nya Alla Våra Ligg-programledare pågått.

Jag tycker att vi är supermodiga, säger Amanda och tillägger:

Att släppa en sådan här plattform som vi har byggt upp är superläskigt. Men det är också så himla fett.

Men nu är letandet över, den nya programledarduon har funnits. På Instagram presenteras Anna och Amandas efterträdare, och de som tar över är Matilda Carleson och Alexandra Rejsmar. Den nya duon är arbetskollegor, från Intima.se i Norrköping, och vänner privat.

När jag träffade Matilda så tyckte jag att det var helt sinnessjukt att hon inte är en offentlig person. Hon har allt, hon är skitrolig och pissnygg och har verkligen talets gåva. Så jag tänkte att vi måste göra något ihop, speciellt kopplat till sex-ämnet. När ni började leta efter nya programledare, började vi fundera på om vi vill ta över ett koncept som redan finns och om vi kommer kunna leva upp till det. Men sen bestämde vi oss för att höra av oss och se hur det går, säger Alexandra Rejsmar i det senaste Alla Våra Ligg-avsnittet.

Anna och Amanda säger dock inte farväl till poddvärlden helt och hållet. I början av april släppte duon sitt första avsnitt av den nya podden Gravid. De kommer dock fortsätta att driva sitt e-handelskoncept – Liggboxen, som är en prenumerationstjänst – som startades för några år sedan i samband med Alla Våra Ligg-podcasten.