Joakim Lundell gör biofilm: ”Lockas av att göra det omöjliga”

Joakim Lundell, Foto: Linus Hallsenius / Dplay

Influencern och entreprenören Joakim Lundell är nu igång med nästa projekt, nämligen inspelningen av en filmen ”Feed”. Det ska bli ”den första uppskattade svenskproducerade skräckfilmen” och rolllistan är till stor del redan satt. Med sig har han bland andra Molly Nutley, känd från ”Beck”- serien, och det nya stjärnskottet Sofia Kappel, som tilldelades en Guldbagge i vintras för sin debutroll. Det skriver Aftonbladet.

Jag lockas av att göra det omöjliga. Om ingen har gjort en bra svensk skräckfilm tidigare så ska jag bli den förste. Det har väl varit så i hela mitt liv, jag har kämpat mot det omöjliga, säger Joakim Lundell till Aftonbladet men erkänner att projektet kommit med en del prövningar.

Det är verkligen en utmaning att göra skräck. Jag ville ha ett manus som håller ihop, inte bara bygger på att någon springer och jagar någon genom hela filmen och inte heller bara på ”jump scares”. Jag tycker inte att man blir rädd på riktigt då.

Joakim vill att hans film både ska innehålla psykologisk skräck och blod. De som står bakom produktionen är Scandinavian Content Group samt en finansiär som ännu hålls hemlig. Joakim själv är exekutiv producent och arbetar med filmens alla delar, som manus, rollsättning, klippning och regi.

Jag tycker bara att det är positivt att jag är självlärd. Jag är livrädd för att bli skolad. Men självklart är jag rädd för att misslyckas med filmen, jag kommer att vara vaken dygnet runt i flera månader för att se till att det här blir bra.

Filmen kommer att ha premiär i slutet av 2022 och målet är att släppa den på bio.

Jag hoppas verkligen att jag kan göra det. Jag brinner verkligen för att biograferna ska finnas kvar. Det behövs, vi människor har behov av att komma ut och interagera med andra, inte bara sitta hemma och kolla på streaming, säger han och avslutar med:

Jag hoppas att den gör ett avtryck i svensk skräckfilm. Oavsett hur det går är jag stolt över att jag har uppnått min dröm. Jag har jobbat hårt för det.