Hälften vunnet för paret Lundell – Skatteverket backar

Lundellhuset / Joakim och Jonna Lundell

Den utdragna tvisten kring “Lundellhuset” har nått ett slut.

Joakim och Jonna Lundell har legat i en tvist med Skatteverket. Anledningen är att paret gjort avdrag för utgifter på deras villa, som också var inspelningsplats för serien “Lundellhuset”. Skatteverket motsatte sig avdragen eftersom paret även använde huset som privat bostad. Myndigheten menade också att paret betalat för lite i arbetsgivaravgifter. Det hela resulterade bland annat i en straffavgift på 800 000 kronor.

Nu verkar tvisten ha nått sitt slut och paret Lundell får delvis rätt mot myndigheten, som nu backar och sänker avgiften till 400 000 kronor.

Tycker att lagen behöver uppdateras

Joakim Lundell är nöjd med sänkningen och menar att rätten har förstått sig på parets Youtube-verksamhet. Däremot anser han att lagen behöver uppdateras.

Den kanske inte riktigt passar med många av de tv-produktioner som görs i dag. Det här fallet hade inte existerat om vi inte hade gjort den här renoveringsserien. Det är det som irriterar mig, jag har jobbat så hårt och har dels varit både producent och koordinator. Jag hade så många roller och jobbade typ dygnet runt, säger han i en kommentar till Aftonbladet.

Paret Lundell har idag ett annat boende och använder numera bara huset som inspelningsplats. Skattetillägget ska enligt Joakim Lundell också redan vara betalt. Och även om han tycker det är tråkigt att paret behövde fastna i en tvist från första början, och i efterhand kanske inte hade valt att göra serien, verkar profilen mest vilja gå vidare.

Vi hade absolut kunnat göra något roligare för pengarna. Jag kanske inte hade gjort serien om jag visste att det här var förutsättningarna. Men jag känner ändå att tjänar man så pass bra som vi gör och är så pass privilegierade som vi är känns det jäkligt onödigt att sitta och gnälla.