Så slog Arne Alligator igenom på Youtube: ”Barn är ärliga”

Anton Molander och Marcus “Macke” Granberg

 Efter 300 miljoner visningar blir Arne Alligator biofilm, där Tiffany Kronlöf gör en av rösterna.

Arne Alligator började som en låt av Djungeltrumman 2003. Låten blev så populär bland barnen att bandet lade till Arne Alligator i namnet. Arne Alligator & Djungeltrumman är Nordens mest streamade barnband och Youtube-klippen med deras låtar har över 300 miljoner visningar. Att innehåll för barn, och särskilt Arne Alligator, slagit igenom så stort tror skaparen, Marcus “Macke” Granberg, har flera anledningar.

Barn är ärliga. De tittar bara på sånt de verkligen gillar. När de väl gillar det tittar de på det igen och igen. Att Arne Alligator har slagit så, tror jag också är en kombination av musiken, det visuella och en karaktär de älskar. En film blir ju aldrig bättre än huvudpersonen, som någon har sagt.

Och en film blir det. Sf studios investerade i de immateriella rättigheterna redan 2021 och den 9 februari går Arne Alligator upp på bioduken.

Jag kunde absolut inte förutse Youtube-succén. Arne alligator-musikvideon låg två år på Youtube innan den tog fart. Men då gick det istället otroligt snabbt. Min plan var att göra ett album och sälja 500 cd-skivor. Jag är superglad över att det tog fart och att den nu till och med blir biofilm, säger Marcus “Macke” Granberg, producent, låtskrivare och skapare av Arne Alligator.