Visit Finlands nya influencer – renen Vesku: “Finns ingen bättre ambassadör”

@veskuthereindeer (Foto: Kota Collective)

Profilen ska inspirera till en sommar i finska Lappland.

För den som är nyfiken på finska Lappland finns det nu möjlighet att uppleva regionen genom en rens ögon. Den fyrbenta och hornprydda influencern Vesku är Visit Finlands nya ambassadör. 

Genom sitt instagramkonto ska Vesku uppmärksamma människor på att regionen inte bara är en plats där tomten bor, utan också ett perfekt resmål för sommaren.

Följ mig på Instagram när jag reser runt i Lappland, besöker vackra platser och testar roliga aktiviteter. Du kan uppleva guldvaskning, forsränning, cykling, renyoga, bastubad eller festivaler under midnattssolen.  Vad mer kan man begära av ett sommaräventyr, frågar sig renen Vesku, enligt uppgifter i ett pressmeddelande.

Fler renar än människor

Genom sitt instagramkonto kommer den nyblivna influencern också att tävla ut resor till sex olika destinationer i Lappland. Tävlingen, som startar den 6 mars, går ut på att genom olika ledtrådar gissa var renen befinner sig.

I finska Lappland lever fler än 200 000 renar, vilket är fler renar än människor, och enligt Heli Jimenez finns det ingen bättre ambassadör för regionen än just renen Vesku.

Vi är glada över att samarbeta med Vesku och anser att det inte finns en bättre ambassadör för sommaren i Lappland än en ren. Med den perfekta reseplanen som Vesku har skapat vill vi visa besökarna renarnas hållbara inställning till livet, som även speglar den finska livsstilen med en till stor del säsongsbaserad kost, säger Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing & PR för Business Finland.