Klarna lanserar app för influencers – samarbeten ska kunna komma från båda håll

Bild från förklaringsvideo på Klarnas presentationssida

Appen med 500 tusen kreatörer lanserades i USA.

Under onsdagen lanserade Klarna en app de kallar för ”Creator Platform” på sin Amerikanska marknad. Det är en del i en satsning där man kommer att se fler funktioner för till exempel liveshoppinng. I Creator Platform-appen, som man kan använda på både Ios och Android samt på datorn, kan företag ta direktkontakt med de 500 tusen kreatörer som finns i systemet. På Klarnas sida för appen kan man läsa följande:

Sök baserat på en mängd olika kriterier inklusive kategori/intresse, kanal, följare, historiskt resultat och mer. Få tillgång till ytterligare 500 tusen kreatörer i vår globala influencer-sökning.

Appen ger också tillgång till en del verktyg som låter annonsören spåra resultat efter influencer, kanal och produkt. På sajten (om det är där) uppmanar Klarna att annonsörerna ska använda datan för att återinvestera i högpresterande influencers..

Samtidigt i en förklarande video som ligger på sidan kan man se att influencers kan be företag om specifika produkter att marknadsföra i sina kanaler. Så det ser ut som att det är en app som fungerar åt båda hållen.

När den lanseras utanför USA har Influens.se inte hittat någon information om.