Linda Hörnfeldt om de vanligaste influencer-misstagen: ”Om de avföljer dig – var glad”

Säsong 2, Avsnitt 27

Linda Hörnfeldt är kanske den i Sverige med längst erfarenhet av att coacha människor som vill lyckas med sina sociala medier. Hon är blogg- och sociala medie-expert samt entreprenör som bland annat driver den egna onlinekursen Social Brand Lab, från Eidsvik utanför Örnsköldsvik! Dessutom är hon föreläsare och har skrivit boken “Yrke: Influencer”. Slutligen är hon också influencer själv med tiotusentals följare på Instagram, Facebook och Tiktok.

Linda har i viss mån tagit på sig rollen som, i brist på ett bättre ord, en ”extramamma” i branschen och har genom åren varit drivande för att verka för bättre villkor för de som arbetar som influencers, till exempel att de ska få rättvist betalt för sitt arbete. Avslutningsvis är Linda också poddare, och har bland annat en podd som heter ”We Are Influencers”, som handlar om hur man blir influencer – låter det bekant, kanske! Men nu när hon här: Linda, ”LaLinda”, Hörnfeldt! Under vårt samtal berättar hon vilka de vanligast misstagen är, hur man undviker dem och om hur man kan tjäna miljoner på sin passion:


Emil Norberg är komiker och mediaprofil men ännu inte influencer. I podden ”Så blir du FUCKING influencer” träffar han Sveriges största influencers och experter på sociala medier, för att ta reda på ”hur man egentligen blir influencer och därmed blir rik, lycklig och älskad”. Med på resan har han med sig Influens.se.