Magdalena Forsberg tar sikte på naturälskare tillsammans med Ullmax

Magdalena Forsberg aktuell med nya kollektionen ML by Ullmax.

Den olympiska medaljören Magdalena Forsberg lanserar nu sin egen drömkollektion MF by Ullmax.

Ullmax är ett svenskt företag som designar och utvecklar funktionskläder och outdoorkläder. Deras produkter säljs på två olika sätt; dels via egen e-handel, dels via ideella föreningar, lag och skolklasser. MF by Ullmax är en limiterad kollektion som tagits fram i samarbete med “Magda” Forsberg. Hon blir inte bara ansiktet utåt för kläderna utan har även varit med och tagit fram dem.

Det har varit väldigt givande att göra den här kollektionen tillsammans med Magdalena, hon har haft många kloka inspel om hur vi kan göra våra plagg ännu bättre. Det kan till exempel handla om ärmlängder eller placering av sömmar, och vi har försökt vara väldigt lyhörda för hennes önskemål, säger Linda Ahlstrand, designer och produktchef på Ullmax i ett pressmeddelande.

Samtliga plagg i kollektionen har  fått namn som bland annat Trysunda, Fäberget och Ullånger som alla är platser runt Höga Kusten som Magdalena har stark koppling till.

Ullmax har en mycket stark förankring i idrottssverige och i det ideella föreningslivet, och det finns få personer som delar våra värderingar och vår passion till idrotten på samma sätt som Magdalena Forsberg. Jag kan helt enkelt inte tänka mig någon annan person vi hellre hade samarbetat med, så att nu få göra det här är helt fantastiskt, säger Fredrik Johnsson, vd för Ullmax.

Efter att elitkarriären tog slut så har Magdalena fortsatt att vara aktiv genom både jakt och skogsbruk på de norrländska markerna. Alla dessa timmar i träning och som en aktiv privatperson har gett stor insikt i vad som är funktionellt och inte ute i det vilda.

Jag är väldigt glad och stolt över att ha varit med och tagit fram den här kollektionen. Jag är själv uppvuxen bland eldsjälar i föreningslivet, min mamma var ungdomstränare i den lokala skidklubben. I den miljön har Ullmax alltid varit ett omtyckt varumärke, som gör skillnad för de aktiva, säger Magdalena Forsberg.

Kollektionen släpps 1 september, och finns då tillgänglig för försäljning i
Ullmax e-handel, samt lokalt via ideella idrottsföreningar runt om i Sverige.