Samir Badran: ”Känner jag att jag vill ändra riktning så gör jag det”

Samir Badran

Från Paradise hotel, till mäklare, till e-handel.

2013 klev han in i Paradise Hotel och efter det gick allting fort. Tillsammans med Viktor Frisk ställde han 2015 upp i melodifestivalen och gick via andra chansen vidare till final. Därefter följde en karriär av tv-framträdanden, bland annat i Let’s dance och Talang, och en egen bok tillsammans med artistkollegan Viktor Frisk. Allt medan följarskaran på sociala medier växte.

2020 meddelade Samir Badran att han bestämt sig för att dra sig tillbaka från rampljuset och istället utbilda sig till mäklare. Efter bara ett år som mäklare, i maj 2023, valde han att avsluta den karriären.

Jag pluggade ju till mäklare och blev en mäklare, vi behöver inte gå in på djupet där men jag gjorde det lite snabbt, säger Samir Badran i podcasten Frisk och Qvist.

I ett inlägg på Instagram berättar han om beslutet att lägga mäklarkarriären på hyllan för att satsa på andra drömmar.

Jag vill leva livet för varje dag som går och känner jag att jag vill ändra riktning så gör jag det, skriver han i inlägget.

Lanserar egen e-handel

Även om Samir Badran till Viktor Frisk och Josefine Qvist, nämner längtan efter musiken, som en av anledningarna till att han återigen byter bana, har han fler planer för framtiden. Nyligen lanserade influencern och tv-profilen sin egen e-handel, och klädvarumärket ”1baller”.

Det är inte bara en e-handelsbutik, det är en reflektion av min stil och min kärlek för streetkläder! Varje plagg har handplockats av mig, och jag skulle inte sätta upp något i butiken som jag själv inte skulle vilja bära, skriver han på Instagram i samband med lansering.