Medgrundaren lämnar Caia Cosmetics – Kylie Cosmetics förra VD tar över

FV: Jesper Matsch, Vanessa Lindblad, Bianca Ingrosso och Mikael Snabb

”Har varit en dröm”.

Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch startade sminkvarumärket Caia Cosmetics år 2018. Idag är e-handelsraketen ett etablerat namn i branschen som i fjol omsatte över 400 miljoner kronor. Nu väljer Mikael Snabb att lämna bolagets styrelse. Det rapporterar Breakit.

Jag ska flytta till Spanien med familjen i höst. Det har varit en dröm sedan jag var betydligt yngre än idag. Värmen lockar, och det ska bli ett litet äventyr. Det blir kul att se om vi gillar det. Annars får vi flytta tillbaka, säger Mikael Snabb.

Mikael Snabb, var fram till 2021 bolagets vd. När han nu kliver ut ur styrelsen tar han ett steg tillbaka, men understryker att han inte lämnar Caia-teamet helt och hållet:

Jag hållit på med detta i fem år och ska flytta. Om jag hade bott kvar här hade jag säkerligen suttit kvar i styrelsen. Jag kommer fortfarande jobba aktivt tillsammans med både ledningen och styrelsen i en rådgivande position.

Den som ska ersätta Mikael Snabb vid styrelsebordet är Christoph Honnefelder. Han är baserad i Düsseldorf, Tyskland – en marknad Caia Cosmetics nyligen klivit in i. Christoph Honnefelders har tidigare varit konsult på Boston Consulting Group, haft ledande roller på den tyska skönhetskedjan Douglas samt varit vd på amerikanska Kylie Cosmetics.

Han blir ett stort tillskott i internationaliseringsfasen, säger Mikael Snabb.

Trots Mikael Snabbs flytt mot varmare breddgrader ska han dock sitta kvar i styrelsen för Ani Who – Bianca Ingrossos smyckesbolag Ani Jewels.

Den styrelsen är lite mindre formell och där behöver man inte vara på plats på samma sätt, avslutar han.