Meta testar ny funktion på Instagram – enbart för vissa profiler

Såhär kan det se ut med flera länkar (Bild skärmdump från Instagram)

Ny funktion tillåter vissa användare att lägga till flera länkar i sin profil.

Även om Instagram inte har gått ut med det officiellt så har det nu börjat dyka upp profiler som kan ha mer än en länk i sin profilbeskrivning kan man läsa på Tubefilter. Samtidigt som det inte är alla som kan lägga till flera länkar så är det inte heller alla som kan se samtliga länkar.

Meta har bekräftat för Business insider att de kör tester för att se hur deras ”länk-i-bio” fungerar. En användare som fått testat detta är en hårstylist som heter Sarah Page som säger följande till BI:

Jag älskar flerlänks-funktionen, när man är influencer behöver man oftast ha flera länkar i sin profilbeskrivning och det har varit irriterande att inte kunna ha det.

En väg som många har tagit på Instagram, däribland Influens.se, är att använda sig av tjänster som Linktree eller Koji. Men när nu Meta möjliggör funktionen direkt i profilredskapet kan det betyda tuffa tider för dessa tjänster som behöver styra om sin verksamhet mot fler och andra områden.

En snabb genomgång av de tio största svenska profilerna på Instagram visar att ingen av dessa har fler än en länk. Om det beror på att de inte vet eller inte fått tillgång till funktionen vet vi inte i dagsläget.