Ny podd gör entré: ”Vi ska rädda världen”

Johanna Bladh och Amanda Lekland

Influencern och journalisten Johanna Bladh och branschkollegan Amanda Lekland, som även är aktivist inom mental hälsa och behandlare på en ätstörningsklinik, har startat en ny podd. Satsningen har döpts till ”Tjejpodden” och släpps tillsammans med Podplay, som Bauer Media står bakom.

Johanna Bladh och Amanda Lekland är två starka profiler med stora plattformar. Vi är otroligt glada över att få samarbeta med dem som gör den här viktiga podden, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef på Podplay, i ett pressmeddelande.

I podden ska duon prata om ”svårigheterna och utmaningarna man ställs inför som kvinna”, och prata om bland annat relationer, graviditet, ätstörningar och ångest. Målet är att skapa ett community för att ”nå ut, stötta och hjälpa fler”.

Vi gör den här podden för alla tjejer där ute och vi vill prata om allt som lyssnarna önskar höra. Vi har redan fått in massor av idéer på ämnen vi ska prata om, allt från destruktiva relationer till lättsammare ämnen som hur man dumpar selfie-hetsen. Målet är att få kvinnor att må bättre, från igenkännande, till ett skratt eller en klapp på axeln, säger Johanna Bladh.

Många tror att de är ensamma om problemen och tankarna de upplever, men ofta är det många som känner precis samma sak. Det pratas bara inte om det. Därför vill vi prata om alla de där svåra, obekväma ämnena så fler kan känna sig som den kick ass power woman de är! säger Amanda Lekland.

Första avsnittet släpptes igår, 27 september, och kommer att släppas regelbundet varje vecka.

Vi är så extremt taggade på att podden är igång och det känns riktigt bra! Det här är början på något stort, det känner vi! Vi ska rädda världen, ett poddavsnitt i taget, avslutar Amanda Lekland.