Olika syn på kändisar i Norge och Sverige – Lisa Anckarman: ”Väldigt bajsnödiga”

Lisa Borg (före detta Anckarman), foto: Instagram @lisaanckarman

Influencern ger sin syn på skillnaderna i podden Nemo möter en vän.

Lisa Anckarman är en av flera Svenska kändisar som deltar i Discoverys tävlingsprogram “Herre på täppan” som sänds varje söndag i Kanal fem. Där tävlar hon mot bland annat Nemo Hedén, som passade på att bjuda in henne till sin podcast “Nemo möter en vän”. I podden kom de snabbt in på uppfattning om programmet. Men också kritik de fått för att de är just benämns som kändisar.

Kreddigt eller inte, det är väldigt uppdelat, i framför allt Sverige är vi väldigt bajsnödiga om vem som är värd vad, säger Lisa

När hon pekar på Sverige som speciellt uppdelande, så kan hon dra paralleller till Norge eftersom hon gifte sig med den norske influencern Henrik Borg i våras.

Jag är ju väldigt nära Norsk media och har även blivit en profil där. Och där är det ganska fint att vara influencer eller om du har varit med i reality, så de gör inte så stor skillnad på kändisar. I Sverige är det fint att vara författare eller skådis och vissa artister, men i Norge är det så att är du känd så är du känd och det är inte alls uppdelat i vad man är för slags kändis, men motsatsen är vår sanning här i Sverige, förklarar Lisa.

Nemo som själv säger att han intervjuat över 400 kända gäster, eller kändisar, men väldigt få influencers undrar vad det kan bero på att man delar upp det så i Sverige.

Vi influeras väldigt mycket av USA i Sverige, och där är det väldigt mycket såhär: “vad har du gjort för film?” och det är väldigt uppdelat med vad du blir bjuden på för event. Så jag tänker att vi ofta kollar dit, svarar Lisa.

Lisa syntes för första gången i programmet Top Model Sverige och har sedan dess drivit en populär Youtubekanal med styling, ett klädmärke, varit programledare och nu ser man henne i flera realityserier såsom “Herre på täppan” på Kanal fem. Nemo Hedén blev känd för sin medverkan i realityprogrammet Kungarna av Tylösand där han deltog tillsammans med Joakim Lundell. Sendan dess har Nemo släppt över 400 avsnitt av podden Nemo möter en vän, där han intervjuar olika Svenska kändisar. Han har också skrivit två böcker.