Podden Vad? vann årets genombrott på Guldörat – ”glädje, med en uns förvirring”

IJustWantToBeCool

Humorgruppen fortsätter skörda framgångar på olika plattformar.

Sedan starten i maj 2020 så har podcasten “Vad?” med humorgruppen IJustWantToBeCool ständigt ökat sin lyssnarskara. Bara senaste året har den haft över tre miljoner lyssnare som lyssnat över åtta miljoner gånger enligt siffror hämtade från Poddindex, där man också kan se att de tagit sig upp på topp-20 listan för kommersiella poddar.

Nu belönades podden också med, Radioakademins pris, Guldörat för årets genombrott. Vinnarna på utses av en jury och motiveringen lät som följer.

Genom att ta sin stora följarskara in i ljudmediet har de fördjupat relationen till en ung generation lyssnare. Tack vare sin uthållighet och förmåga att se möjligheterna via sina olika kanaler har de lyckats skapa en flygande tillväxt som i år bara kan sammanfattas som succé.

IJustWantToBeCool består av bröderna Victor och Emil Beer och deras kusin Joel Adolphson. De drog igång med sin första Youtubekanal 2011 och har i dagsläget över två miljoner prenumeranter på sina kanaler. De ligger också tvåa på listan över de mest inflytelserika personerna på Youtube enligt senaste Maktbarometern. Men trots all denna succé så var det ändå stort att få vinna ett pris för podden.

Det känns som att vi har vunnit en Oscar. Eller, det känns som vi tror att det skulle kännas att vinna en Oscar, eftersom vi aldrig vunnit en Oscar. Så om man skulle summera känslorna är det glädje, med en uns förvirring. Podden är ett av dom absolut roligaste projekten vi just nu håller på med, säger Victor Beer i ett pressmeddelande.