Podplay lanserar live-format: ”Dialogen mellan kreatörer och lyssnare utvecklas”

Anna West, produktägare Podplay

Podcastaktören Podplay står bland annat bakom succépoddarna ”Framgångspodden” med Alexander Pärleros, ”Nu börjar livet” med Rebecca Stella och Vanessa Lindblad, ”Två meter dumheter” med Emilio Araya och Rosanna Charles och ”Two of a kind” med systrarna Janni och Michaela Delér.

Bauer Media, som äger Podplay, står alltså bakom flera framgångsrika produktioner och nu lanserar man en ny satsning på konceptet. Man lanserar nämligen ett nytt format i form av livesändningar. Något som man beskriver som ”en ny möjlighet för kreatörer”.

Vi är nyfikna på att testa live-formatet med våra kreatörer och lyssnare. Dels hur vi behåller poddkänslan även i livesändning, men också hur dialogen mellan kreatörer och lyssnare utvecklas, säger Anna West, produktägare Podplay, i ett pressmeddelande.

Den nya satsningen har fått det självklara namnet ”Podplay Live”, men går inte ut på att alla poddar ska sända samma innehåll i realtid.

Tanken är inte att våra kreatörer ska sända vanliga podcastavsnitt live. Det handlar snarare om att hitta en produkt som tillför något extra till podden, både för kreatörer och lyssnare. Där måste vi testa oss fram, säger Anna West.

Första live-sändningen kommer att ske redan imorgon, tisdagen den 5 oktober, och det är podden ”Älskade psykopat” får äran att lansera det nya konceptet. Idén till det här avsnittet handlar om att programledaren Emilie Olsson och relationsexperten Michael Larsen får svara på lyssnarnas frågor.

Livesändning är så nära ett verkligt möte man kan komma. Här och nu möter vi lyssnarna i ett helt oklippt och autentiskt avsnitt där man som lyssnare får möjlighet att ställa frågor i chatten – och få svar i sändningen direkt. Berättelserna i podden skapar ett enormt engagemang och jag får in mängder av frågor efter varje avsnitt. Att få möjligheten att ge tillbaka till lyssnarna och besvara några av deras frågor direkt känns väldigt bra, säger Emilie Olsson.