Prisbelönt podcastserie får svensk röst – i ny nordisk produktion

Pressbild: Podme

Har röstats fram som en av världens bästa podcasts.

Podcastserien “Underbara Bobby” är en en true crime-dokumentär i sex delar. Dokumentären behandlar en tio år lång relation som kantas av manipulation och bedrägeri. Podcasten beskrivs som en osannolik historia om ett av världens mest avancerade catfishing-fall.

Podden har röstats fram som en av världens bästa poddar av en anledning. Det är en känslofylld resa som tar oss rakt in i hjärtat på offret och samtidigt ger oss jakten på förövaren. För dem som ännu inte har upptäckt den här välproducerade och spännande serien är det hög tid att göra det nu. Underbara Bobby är något utöver det vanliga, säger Timmie Strandberg, Head of Creative Audio på Podme, i ett pressmeddelande.

Originalversionen togs fram av det brittiska nyhetshuset Tortoise och har hittills fått över 13 miljoner lyssningar världen över. För den nordiska adaptionen har Podme samarbetat med det prisbelönta produktionsbolaget Banda och podcasten kommer att släppas med lokala berättarröster i Sverige, Norge och Finland. Hugo Lavett är berättare i den svenska versionen, medan originalrösterna är på engelska.