Så mycket är Caia-kalendern egentligen värd

Influens har smygöppnat årets kalender. 

Årets julkalender från Caia, kosmetikaföretaget som grundats av Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad, sålde slut på tre dagar. För 2695 kronor utlovas en kalender värd 8000 kronor. Den höga efterfrågan har gjort att flera av kalendrarna sålts vidare på Tradera för omkring 5000 kr. 

Men hur mycket är kalendern egentligen värd? Influens valde att smygöppna kalendern och se efter.

Efter att ha öppnat varje lucka och sedan jämfört innehållet med priserna på hemsidan landade det totala värdet på 6870 kronor. Sex stycken av produkterna går dock att få till rabatterade paketpris på hemsidan, vilket skulle innebära en rabatt på totalt 165 kronor. Det totala värdet för produkterna, skulle enligt hemsidans priser alltså bli 6705 kronor. Om någon skulle känna att det är en bra bit ifrån de 8000 kronorna som utlovats finns det en förklaring.

Spoiler alert – produkterna som inte finns på hemsidan

Två av produkterna är nämligen exklusiva för kalendern och finns alltså inte att hitta på hemsidan. Det betyder alltså att det saknas prisuppgifter för dessa. De produkter som bara går att få via kalendern är “scalp serum” och parfymen. Dessa produkter ska, enligt det utlovade värdet på produkterna, tillsammans uppnå en summa av 1295 kronor, tidigare nämnda rabatter inräknade.

Huruvida kalenderns paketering också ingår i värdet eller ej, framgår inte, men sett till övriga produkters prisnivå går det nog att anta att de två produkterna får kalendern att uppnå sitt utlovade värde på omkring 8000 kronor.