Skattesmällen på 5,7 miljoner ökar – Jocke och Jonna krävs på ytterligare 1,7 miljoner

”Finns liksom inga tydliga regler”.

5,7 miljoner kronor. Så mycket krävde Skatteverket av influencerparet Joakim och Jonna Lundell i slutet av mars, i skatter och avgifter för felaktiga avdrag från 2019 och 2020 års deklarationer. Det rörde bland annat Jocke och Jonnas lyxvilla, reparationer och inköp som visas upp i de sociala kanalerna.

Influencerduon valde dock att överklaga Skatteverkets beslut.

Vi har en bra dialog med Skatteverket och har fått anstånd med betalning. Så det är inga pengar som gått i väg eller som är beslutade att de ska betalas överhuvudtaget. Utan beslutet är under omprövning, skrev Joakim Lundell, i ett sms till Expressen då.

Vi har kompletterat med massor av filer och handlingar. Det handlar om en tråkig lag som heter ”stadigvarande bostad” som är ganska svart och vit. Och då det aldrig spelats in ett tv-program på det sättet så finns det liksom inga tydliga regler för det.

Nu är väntan över. Beslutet omprövades av Skatteverket, och resultatet blev att paret fick ytterligare skattetillägg på 864 000 kronor vardera. Det rapporterar Di och hänvisar till nyhetsbyrån Siren.

Tillsammans ska de alltså betala ytterligare 1,7 miljoner kronor.

LÄS UPPFÖLJNINGEN: Joakim Lundell slår tillbaka: ”Ingen omprövning är färdig”