Joakim Lundell slår tillbaka: ”Ingen omprövning är färdig”

Joakim Lundell (Foto: Cison/Åsa Stöckel/Sveriges Radio)

”Surrealistiskt”.

Igår skrev Influens.se om influencerparet Joakim och Jonna Lundells pågående ärende hos Skatteverket. Enligt flera svenska medier stod det nämligen klart att Skatteverket hade omprövat ärendet och landat i att Joakim och Jonna ska betala ytterligare skattetillägg på 864 000 kronor vardera, utöver de 5,7 miljoner kronor som beslutades i början.

LÄS HÄR: Skattesmällen på 5,7 miljoner ökar – Jocke och Jonna krävs på ytterligare 1,7 miljoner

Något som Joakim Lundell menar inte har hänt. Till Influens.se säger han att han är förvånad över att media valt att lyfta siffrorna nu, när de egentligen ingår i det ursprungliga beslutet. Han understryker att ingen omprövning ännu är gjord.

Det är beklagande och verklighetsfrånvänt för mig hur det kan komma ut artiklar med helt fel information. Ingen omprövning är färdig, vilket Skatteverket idag har bekräftat till mig via telefon, även våran advokat Rasmus, på Astra Advokater, har bekräftat detta. Så hur man kan skriva att vi förlorat omprövningen och fått ett ännu större belopp att betala är för mig surrealistiskt, säger Joakim Lundell till Influens.se.

Influens.se söker Skatteverket.