Lämnade Onlyfans – ska satsa helhjärtat som influencer: ”Relaterbar, autistisk adhd-brud”

Bente Fielding

Bente Fielding önskar att hon hade lämnat sajten tidigare.

På sociala medier är hon känd under namnet Bente Daniela, eller TheBentish som hon tidigare kallade sig. Karlstadbon slog igenom på Youtube för över tio år sedan och har sedan dess byggt en influencerkarriär med över 180 000 prenumeranter på Youtube. Hon har hundratusentals följare på Snapchat, Instagram och Tiktok.

För ett par år sedan skapade Bente Fielding ett konto på Onlyfans, den omdiskuterade sajten som blivit känd som en plattform där kreatörer publicerar och säljer explicit innehåll. Men nyligen valde youtubern att avsluta sin karriär som Onlyfans-kreatör och talade samtidigt ut om hur arbetet påverkat henne som person, något hon önskar att hon gjort tidigare.

Vill satsa helhjärtat på sociala medier igen

Bente Fielding säger till Influens att hon alltid varit influencer och youtuber i första hand, eftersom det är vad hon huvudsakligen arbetat med under de senaste tio åren.

Onlyfans har jag alltid sett som något jag gjort vid sidan av. Men svaret på frågan är väl ja, jag vill gå tillbaka till att satsa helhjärtat på sociala medier igen.

Även om många av hennes annonsörer och samarbeten för Youtube inte påverkades av hennes sidokarriär säger hon att statistiken såklart sjönk en del, vilket i sig inte gynnade hennes företag.

Jag tvivlar inte på att det kommer gå bättre nu när jag valt att släppa Onlyfans och dessutom varit så pass öppen med det.

Önskar att hon hade slutat tidigare

När Influens frågar om hon har något hon skulle vilja säga till de som kanske redan har ett stort antal följare och känner sig lockade av att satsa på Onlyfans, är hennes råd att verkligen tänka igenom beslutet.

Börja bara med Onlyfans om du vet med dig att du är säker på vad du gör och vad det innebär. Vet man med sig att det brister lite i självsäkerhet och självbild både på det yttre och inre från början, så avråder jag starkt att börja med det oavsett.

Hon säger att hon själv passerade gränser hon aldrig tidigare trodde hon skulle passera. Något hon kände sig tvingad till för att kunna tjäna mer pengar, vilket i slutändan fick det att kännas som att hon begick övergrepp på sig själv.

Börja inte med Onflyfans om det enbart grundar sig i nyfikenheten på pengarna. Pengarna är inte värt det om det slutar med att du tappar dig själv.

Samtidigt säger hon att hon vill vara tydlig med att hon inte mår dåligt över sitt val att börja med Onlyfans, men att hon önskar att hon slutat tidigare.

Det jag mådde dåligt över var att jag ville sluta mycket tidigare än vad jag gjorde. Men jag kände inte att jag kunde rent ekonomiskt, och att fortsätta med något sånt, trots att man inte vill, är hemskt jobbigt.

“Finns alldeles för lite information”

Hon menar att det finns alldeles för lite information om yrket. Precis som med alla branscher är den inte för alla och hon tycker det borde finnas mer öppna kriterier för vad som krävs av en för att man ska ge sig in på det. För när man väl tröttnar, är det inte alltid så lätt att sluta.

Det är inte samma som att ”vara lite trött på sitt jobb en onsdag i november”, detta tär ju på ens självbild på ett annat sätt och risken finns att man tillslut känner att det är det enda man duger till för att kunna överleva, säger hon och fortsätter: 

Jag kände tillslut att jag måste nog våga ta steget ändå för mitt välmåendes skull, så kommer ekonomin lösa sig på ett eller annat sätt för att jag ser till att det blir så, jag har mycket mer potential som influencer än som ”näthora” som jag så fint brukade kalla mig själv.

Vill vara Sveriges motsvarighet till Jim Carrey

Många av hennes följare har troget stannat kvar och nu är hon redo att satsa på sin kreativa karriär som influencer och dela med sig av den typ av relaterbart och humoristiskt innehåll som hon en gång blev känd för.

Jag har ju inte mina följare på grund av mitt utseende eller för att jag är ”sexig”, jag har dom för att jag är en otroligt rå och relaterbar, autistisk adhd-brud med ett skarpt sinne för humor. Jag har ju alltid velat vara Sveriges motsvarighet till Jim Carrey, alltså raka motsatsen till porrig egentligen, säger hon och skrattar.