Spöktimmen öppnade telefonlinje – 18 000 samtal på några timmar

Jenny Borg och Linn Ek. Fotograf Stella Cocozza.

Överraskade sina lyssnare inför säsongspremiären. 

Inför säsong 15 av podcasten Spöktimmen överraskade Linn Ek och Jenny Borg sina lyssnare med en exklusiv telefonlinje. Tanken var att ge lyssnarna möjligheten att få en direktkontakt med podcastduon.

Slumpen avgjorde vilka som kom fram och de som hade turen att göra det kunde ställa frågor, komma med idéer till nya avsnitt eller dela med sig av sina egna skräckberättelser. För de som inte kom fram väntade en röstbrevlåda där den som ringt in kunde spela in sitt meddelande för duon att lyssna på i efterhand.

Podcasten har i snitt 1,6 miljoner lyssningar i månaden och att intresset för nya säsongen är stort fick duon ett tydligt bevis på. Totalt 18 000 samtal ringdes på bara några timmar under fredagseftermiddagen. Flera hundra röstmeddelanden spelades in och röstbrevlådan behövde lyssnas av och tömmas i realtid under hela helgen, för att kunna lämna plats åt alla som ville säga några ord till programledarna.

Vi är överväldigade av det fantastiska gensvaret från våra fans och hade aldrig någonsin kunnat föreställa oss responsen vi fått, telefonen gick verkligen varm, säger Jenny Borg i ett pressmeddelande.

Detta är verkligen ett bevis på hur stark och fin kontakt vi byggt tillsammans med våra lyssnare genom åren. Vi ser så mycket fram emot den nya säsongen och är mer peppade än någonsin tack vare det fina gensvaret som vi fått, säger Linn Ek.

Säsong 15 har premiär den 3 oktober och dubbelt så många avsnitt är planerade jämfört med tidigare säsonger. Vanliga avsnitt kommer att sändas på tisdagar och varje torsdag planerar doun att bjuda på ett gästavsnitt.