Stjärnkocken gör veganska burgare i nytt samarbete: “En fantastisk resa”

Lucas Karlsson, Marcus Samuelsson och Marcus Karlsson (Foto: press)

Marcus Samuelsson ingår partnerskap med Peas of heaven.

Den världsberömda kocken och entreprenören Marcus Samuelsson lanserar veganska hamburgare. Produkterna är en del av ett samarbete med livsmedelsföretaget Peas of heaven. Bakom livsmedelsföretaget står bröderna Lucas och Marcus Karlsson, fjärde generationens köttproducenter som år 2019 vände upp och ner på familjeföretaget och satsade på plantbaserad mat. 

Bröderna ska ha träffat Marcus Samuelsson för drygt ett år sedan och enligt stjärnkocken ska det ha sagt klick direkt.

Vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa, från Harlem till Härryda, där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen, säger Marcus Samuelsson i en kommentar om samarbetet.

Den första produkten är en hamburgare gjord på ärtor och svamp och en exklusiv lansering kommer att äga rum på restaurangen Bastard burgers den 23 februari.

Som bolag strävar vi långsiktigt efter att normalisera inställningen till vegansk mat. Att utmana, skapa och forma framtidens mat i samarbete med en av världens främsta och innovativa kockar utgör en fantastisk möjlighet för oss. Vi ser fram emot att fortsätta växa som företag och expandera till nya marknader tillsammans med Marcus, säger Lucas Karlsson, grundare Peas of heaven, i ett pressmeddelande.