TikTok gör som Facebook – tar fram en barnversion av appen

I somras gick Facebook ut med att man har börjat bygga en barnanpassad version av företagets palttform. Målet med en sådan app är att föräldrarna ska få kontroll över vad deras barn gör på sociala medier, förklarade Facebooks Sverigechef Sam Rihani i en tidigare artikel.

Barnen är redan på olika tjänster online, säger Sam Rihani.

Det handlar om att erbjuda en möjlighet till bra interaktioner för barnen inom intressen som de har, som är trygg att använda för barnen och där föräldrarna har kontroll.

Nu meddelar TikTok att man har gjort samma sak. Techjätten Bytedance, som står bakom det populära mediet, har nämligen lanserat en barnversion. Det rapporterar CNN.

Barnversionen lanserades i Kina och låter de unga användarna se ett flöde av personligt, kurerat innehåll inom områden som vetenskap, litteratur och konsthistoria. Barnen kan gilla innehållet i appen, men inte ladda upp eget material eller dela det som finns.

Föräldrarna kan justera appens användningstid till högst 40 minuter per dag. Dessutom är appen ”stängd” mellan klockan 22:00 och 06:00 för alla användare.

Värt att notera är att kinesiska myndigheter pressar techföretag att få ned tiden som barn spenderar på deras plattformar. Därför är det i dagsläget oklart om den barnanpassade versionen av TikTok kommer att lanseras i övriga världen.