Tiktok signar Epidemic Sound – ska hjälpa varumärken bygga ljudstrategier

Oscar Höglund VD på Epidemic Sound och Liv Sandberg VD för Global Business Solutions på TikTok Nordics

Tiktoks koncept bygger på att man återanvänder ljudfiler och skapar nytt innehåll till en röstinspelning eller musik. För att hjälpa alla typer av varumärken att bättre utnyttja musik- och ljud-formatet har man nu ingått sex nya partnerskap med ljudbolag som kommer att hjälpa varumärken att bygga ljudstrategier på plattformen.

De sex företag som Tiktok nu signat med är bland andra det välrenommerade svenska företaget Epidemic Sound, som hjälper svenska influencers med bakgrundsmusik till vloggar på Youtube. Något som videoproducenten Elin Nylund nyligen berättade om.

De övriga fem ljud- och musikföretagen är Songtradr, United Masters, KARM, Massive Music samt The Elements Music.

Tjänsten kommer att erbjudas via programmet TikTok Marketing Partners och ska att erbjuda lösningar som ”att bygga en audiovisuell varumärkesidentitet och att utveckla en innehållsstrategi för TikTok”.

Jag är extra stolt över dessa partnerskap, inte bara på grund av Epidemic Sounds förmåga att på ett autentiskt sätt föra varumärken och människor närmare varandra genom musik – utan också på grund av styrkan i svensk tech och innovation internationellt, säger Liv Sandberg, vd för Global Business Solutions på TikTok Nordics, i ett pressmeddelande.

Ljud är det universella språket på TikTok och för att skapa en relation till användaren är det viktigt att tala deras språk. Våra nya ljudpartners har stor erfarenhet av att hjälpa marknadsförare att utveckla strategier för TikTok och erbjuder flexibla alternativ för alla typer av varumärken.

Ett exempel på en lyckad varumärkessatsning via musik på Tiktok är e-handelsföretaget ASOS utmaning #AySauceChallenge. Kampanjen genererade över 1,2 miljarder videovisningar på bara sex dagar, och 488 000 nya videos skapades på ljudfilen. Efter att kampanjen hade slutat genomförde ASOS en undersökning som visade att bolagets varumärkeskännedom ökade med 25 procent.