Trots förbudshoten – nytt användarrekord för Tiktok i USA

Lika stor som värsta konkurrenten.

Tiktok har som bekant en hel del utmaningar. Både i USA och i EU, där förbuden mot appen blir allt fler. Dessutom hotade USA i förra veckan att helt förbjuda Tiktok i landet.

Men användarna verkar inte bry sig särskilt mycket om det eventuella säkerhetshot som Tiktok sägs utgöra. Tvärtom fortsätter Tiktok växa så att det knakar. Tiktok har nu gått ut med att tjänsten har 150 miljoner aktiva användare varje månad i USA. Utöver det så har 5 miljoner företag konton.

Det innebär att Tiktoks användarbas har ökat med 50 miljoner användare sedan förra officiella siffran sommaren 2020. En ökning med 50 procent på 2,5 år.

Växer snabbare än konkurrenterna

Det här är en tillväxttakt som ligger långt före konkurrenternas. Samtidigt så var Tiktoks ökningstakt de föregående 2,5 åren – mellan 2018 och 2020 – 800 procent. Det tempot går förstås inte att hålla uppe när man redan har nått halva USA:s befolkning, men det visar oavsett att Tiktoks tillväxt håller på att mattas av rejält.

Samtidigt så innebär den nya månadssiffran för USA att Tiktok nu kan ha gått om värsta konkurrenten Instagram i landet. Instagram har inte gått ut med officiella siffror specifikt för USA på ett tag, men uppskattningar talar om att Instagram har 130-160 miljoner amerikanska månadsanvändare.

Att Tiktok går ut med de här siffrorna just nu är ingen slump. Tiktok vill helt enkelt visa hur många som skulle drabbas om tjänsten förbjuds.