Viktor Frisks byrå får en ny VD – ”nu har vi bevisat”

Sandra Norberg samt Jennie Sinclar och Viktor Frisk

”En helt ny syn på kreativitet och innovation”.

I december 2020 startade influencern Viktor Frisk och entreprenören Jennie Sinclair mediebyrån Reach Media Group. Ett år senare klev techbolaget Nexer Group in som ägare, och i samma veva förvärvades även företaget Techposition PR.

Sedan dess har byråerna krokat arm och jobbar nu som Hipe Agency. Företaget fokuserar på kommunikation för techbolag och har fyra huvudsakliga ben: Strategi, PR, sociala medier och produktion.

LÄS ÄVEN: Viktor Frisks mediebyrå får ny ägare: “Vi är supertaggade”

Nu får bolaget in en ny vd i form av Sandra Norberg. Hon har en bakgrund som senior PR-konsult på Mindmakers, samt som byråchef för sociala medierbyrån Socialminds.

Jennie och Viktor berättade att de ville skapa en byrå med fokus på den nya digitala arenan för både techbolag och företag som är på en digital resa. De sa också att de hade en helt ny syn på kreativitet och innovation som kändes helt rätt i tiden. Nu har vi bevisat att vi kan minska ledtider genom att använda ny teknik, ha högre kreativitet och få bättre genomslag. Min roll kommer fortsatt bli att bygga vidare tillsammans med teamet så att fler kan ta del av det nya, säger Sandra Norberg, i ett pressmeddelande.

Sandra har varit på Hipe Agency i över ett år nu, och ska ha bidragit till både struktur, organisation och tillväxt.

Att få lämna över rodret till Sandra är en ”dream come true” då vi träffades första gången när jag var seniorkonsult och hon praktikant. Jag är övertygad om att hon är rätt person att leda ett bolag som satsar på den nya digitala arenan då farten skruvats upp ytterligare för både oss som bransch och våra kunder efter att AI-funktioner sedan ett par månader förändrat scenen ytterligare, säger Jennie Sinclair, delägare och seniorkonsult på Hipe Agency.

Företaget skriver att Hipe Agencys strategi framåt är ”att skapa ett ekosystem av startups, medelstora och stora bolag där Hipe agerar både kommunikationsstrateg, innovationshub och nätverksspecialist”.

Jag är stolt över att få förtroendet att leda ett team som tillsammans täcker in både näringslivet, influencervärlden, och tech communityn samtidigt som vi har skarpa kreatörer som klarar allt från strategi till text, film och foto. Genom våra ägare Nexer Group är vi en naturlig del av techbranschen och har tillgång till kunskap som skapar morgondagens lösningar. Det ska bli otroligt roligt att sätta fart på 2023 och förhoppningsvis hälsa både nya kunder och kollegor välkomna till oss på Hipe, säger Sandra Norberg.

Några av bolagets nyaste kunder är Venizum grundat av serieentreprenören Maziar Nodehi, Bling Startup med Deqa Abukar i spetsen samt PION Group, som består av företag som Poolia, Uniflex, Whippy, QRIOS och Roi Rekrytering.