Virala klimatrörelsen: ”Det vi gör är viktigare än vad Ghandi och Rosa Parks gjorde”

Säsong 2, Avsnitt 37

Återställ Våtmarker är en organisation, som genom fredligt motstånd och civil olydnad strävar efter att tvinga den svenska regeringen att förbjuda torvbrytning och återställa våtmarker för att på så vis minska koldioxid utsläppen.

Och vad är då en våtmark? Jo, det är en massa av vatten som täcker gammal tusenårig torv och hindrar denna från att komma i kontakt med luften och släppa ut massa koldioxid. Det är, menar organisationen, det enklaste sättet att snabbt minska vårt koldioxid utsläpp. Men för gemene man är de kanske mest kända från att ha synts allt mer på oväntade offentliga platser under de senaste åren: Fastlimmade på E4:an under Melodifestivalen, på Idol och Allsång på Skansen samt i Riksdagsdebatterna.

Som jag uppfattar det är de en av få organisationer har som lyckats så bra med att få medieutrymme. Kanske kan man påstå att de är Sveriges mest virala klimatrörelse? Välkommen till podden Jonas och Viktor!


Emil Norberg är komiker och mediaprofil men ännu inte influencer. I podden ”Så blir du FUCKING influencer” träffar han Sveriges största influencers och experter på sociala medier, för att ta reda på ”hur man egentligen blir influencer och därmed blir rik, lycklig och älskad”. Med på resan har han med sig Influens.se.