Youtube-stjärnorna köpte hus – hittade guldtackor för miljontals kronor

Lucas Simonsson och Carl Déman

Nu ska domstolen avgöra vem som har rätt till fyndet.

Två tredjedelar av Youtube-trion JLC, Lucas Simonsson och Carl Déman, har sedan tidigare gett sig in i fastighetsbranschen. Genom företaget Didder och Dadder AB köpte de i höstas ett hus i Mölndal, för 7,8 miljoner kronor. 

Efter köpet ska ett något udda fynd ha gjorts i huset, nämligen tio kilo guldtackor. Utöver guldtackorna ska även fem kilo platina ha hittats, enligt uppgifter som Göteborgs-posten ska ha tagit del av. Fyndet påstås vara värt omkring 11 miljoner kronor och hittades av hantverkarna som renoverade huset.

Fallet kan tas upp i domstol

Till Göteborgs-posten kunde kammaråklagaren James von Reis bekräfta att fyndet gjorts och att det förmodligen rörde sig om ett gammalt gömställe. Eftersom man gjort bedömningen att det inte rör sig om något penningtvättbrott lämnades fyndet tillbaka till husets ägare, det vill säga Youtube-profilerna, Lucas Simonsson och Carl Déman.

Nu kan fallet komma att tas upp i domstol, efter att både hantverkarna och den tidigare husägaren gjort anspråk på fyndet. Enligt den tidigare ägaren ska guldtackorna ha tillhört hans mor, vilket han menar sig kunna bevisa genom att visa upp en annan guldtacka med ett tillhörande serienummer.

Lucas Simonsson och Carl Déman har sagt i en kommentar till Göteborgs-posten att de är chockade över fyndet och att de, precis som den tidigare ägaren, inte visste att guldtackorna fanns i huset. De säger också att det nu är upp till rätten att avgöra vem fyndet tillhör.