Acast grundare signar med annat podd-bolag: ”Många tvingas välja”

Måns Ulvestam och Karl Rosander (foto: linkedin)

Acast grundare Måns Ulvestam och Karl Rosander lanserade boktjänsten Sesamy för ett år sedan. Det som gör satsningen unik är att kunder kan köpa tillgången till e- och ljudböcker styckvis, istället för att ha månads-abonnemang. Och nu tar duons startup sig an poddmarkanden.

Sesamy har nämligen signat ett avtal med den poddaktören Third Ear Studio, ett bolag som kom till i slutet av 2021 när podcast-producenten Just Stories, ljudboks-producenten Soundtelling och det danska bolaget Third Ear slogs ihop. Samarbetet innebär att en del användare, de som har en android, kan köpa enstaka avsnitt eller serier från Third Ear Group. Det skriver Breakit.

RELATERAT: Nytt poddbolag plockar in färska miljoner och ställer in siktet mot 45 miljoner

Som ett av Sveriges ledande podcasthus är vi glada över att Third Ear Studio har köpt in på vår om en värld som tillhandahåller digitalt innehåll till användare utan att de behöver bindas till ett abonnemang. För många människor tvingas välja mellan att lägga till sina prenumerationshögar eller innehåll de älskar, säger Karl Rosander i ett pressmeddelande.

Måns Ulvestam och Karl Rosander äger idag inga aktier i Acast. Sesamy tog in 44 miljoner kronor i riskkapital för ett år sedan. Under 2020 omsatte Sesamy 660 000 kronor, samtidigt som man gjorde en förlust på 256 000 kronor.