Alex & Sigge släpper ny podd – ”det perfekta formatet”

Alex Schulman och Sigge Eklund

”Vi ser projektet som ett startskott för ett långt och givande samarbete”.

Som Influens.se skrev för ett tag sedan hårdsatsar Prime Video på den nordiska marknaden med flera produktioner som har premiär i december. I samband med detta släpper de också en ny podcast i samarbete med  produktionsbolaget Perfect Day media och två av sveriges mest erfarna poddare, Alex Schulman och Sigge Eklund.

“Prime Video Talks by Alex&Sigge” heter satsningen som i ett pressmeddelande beskrivs som en podcast som ”ska lyfta innehåll och nyheter från streamingtjänsten och låta lyssnare djupdyka i både nya och etablerade serier, filmer och populärkultur”. Den första säsongen kommer att bestå av tio stycken avsnitt och det första släpps den 30 november. Men fler säsonger kan komma.

Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet. Podcasten är det perfekta formatet för sådana samtal. Den blir en förlängning av det rörliga innehållet. Vi ser projektet som ett startskott för ett långt och givande samarbete tillsammans och blickar redan fram emot fler säsonger, säger Hannah Widell, chef för Perfect Day Media, i ett pressmeddelande.

I podden kommer Alex Schulman och Sigge Eklund varje vecka bjuda in en känd gäst och de börjar med Daniel Hallberg som medverkar i den första svenska Primeproduktionen “Toppen”. Därefter kommer man också att få höra Henrik Bastin som producerat TV-serien “Bosch” under flera år åt Prime. Övriga gäster är Edvin Törnblom, Kodjo Akolor, Jonas Olsson, Emil Persson och Alex fru Amanda Schulman.