Avyttrar plattformen – ett år efter förvärvet: “Krävs en renodling”

Carl Fridsjö, Podspace

Third ear studio avyttrar teknikplattformen Podspace.

Det var i början av 2023 som Third ear studio förvärvade distributionsplattformen Podspace. Ett år senare meddelar de båda bolagen att Podspace avyttras från koncernen, för att bli ett fristående bolag. I ett gemensamt pressmeddelande säger man att det handlar om ett ökat fokus på respektive bolags kärnaffär och att syftet är att skapa förutsättningar för fortsatta tillväxtresor.

De nya ägarna av Podspace är koncernens medgrundare och tidigare vd, Carl Fridsjö, Podspace grundare Edward Jewson och Marcus Gellermark, samt investeringsbolaget Co made Sthlm.

Third ear och Podspace samarbete har varit framgångsrikt och accelererat affärerna för båda verksamheterna. Men för att kunna fortsätta skala upp i den takt vi önskar och för att inget bolag ska hamna i baksätet så inser vi att det framåt krävs en renodling och fullt fokus på respektive affärsområde från ledning och ägare, säger Carl Fridsjö.

Carl Fridsjö blir vd för Podspace och lämnar samtidigt det operativa arbetet i Third ear. Under en övergångsperiod kommer han ha en plats i styrelsen och fortsätta vara engagerad i Third ear som mindre delägare. Vem som blir vd och koncernchef är ännu inte känt men enligt bolaget kommer en rekrytering att tillkännages inom kort.

Det finns en enorm potential i den teknik och plattform som Podspace byggt vad gäller att effektivisera, öka intäkter och lösa problem för podcastpublicister och medieköpare. Vår ambition är att på sikt bli ett internationellt bolag och samarbeta med de största publicisterna, och där tror jag att mina insikter från att ha suttit på båda sidor av bordet kommer vara värdefulla. Detta blir på många sätt en nystart för Podspace, vi har stora planer framåt och kommer under året rekrytera ny kompetens till både styrelse och ledning, säger Carl Fridsjö.