Clara Henry i ny produktion: ”Medelmåttigt allmänbildade men jäkligt nyfikna”

Clara Henry och Gustaf Jernberg

Medieprofilen Clara Henry, som slog igenom som Youtuber 2011, har synts i många sammanhang i det offentliga rummet. Hon har bland annat skrivit en bok, lett en talkshow på Kanal 5, fått flera programledaruppdrag – bland annat för Melodifestivalen och andra underhållningsprogram på tv – och har nu senast skådespelat i en serie på Discovery+.

RELATERAT: Clara Henrys succéår – klarade pandemin och ökade med 25 procent

På sociala medier har hon nära 430 000 följare och vid sidan av alla uppdrag driver hon podden ”Konsten att vara” med kollegan Gustaf Jernberg.

Nu lanserar podduon nästa gemensamma satsning inom samma område, nämligen en ny podcast. Programmet har fått namnet ”Sveriges sämsta folkbildare” och handlar om att Clara Henry och Gustaf Jernberg ska försöka ge svar på olika frågor för att ”förstå sig på världen lite bättre”.

Jag och Gustaf är medelmåttigt allmänbildade men jäkligt nyfikna, och inte minst väldigt bra på att googla. I vår roll som folkbildare med stundvis bristande källkritik gör vi vårt allra bästa för att lära oss och våra lyssnare om Amazonas, queera regenter, uråldrig bondekunskap och en hel del till. Vi är skitglada att första säsongen äntligen har premiär, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

Premiäravsnittet släpptes igår och handlar om att duon ska förstå sig på ”den gigantiska och fullständigt livsviktiga” regnskogen Amazonas. Avsnitten kommer att publiceras varje vecka och finnas tillgängliga via alla podd-plattformar. Programmet produceras tillsammans med poddföretaget Podplay.