Danjal Kanani frias från anklagelser om marknadsmanipulation

Danjal Kanani

I slutet av september hölls rättegången mot Danjal Kanani, som anklagades för marknadsmanipulation. Nu har domen fallit. 

Det var tidigare i år som Ekobrottsmyndigheten valde att åtala Danjal Kanani, misstänkt för marknadsmanipulation. Brottet anses ha skett när han agerade vd för Newton Nordic, under den period som företaget var börsnoterat på Nasdaq.

Man menade då bland annat att företaget i sin kvartalsrapport fått det att framstå som att köpet av Influencer panel var klart, när det i själva verket inte hade genomförts när rapporten publicerades, eller fanns något bindande avtal mellan de båda parterna. 

Informationen i kvartalsredogörelsen var därmed i centrala delar felaktig eller i vart fall ofullständig och missvisande, skrev Ekobrottsmyndigheten i stämningsansökan.

”Rätt beslut”

Idag kom domen, Danjal Kanani frias från anklagelser om marknadsmanipulation. I en händelse på Instagram publicerar han själv beslutet och tackar sina följare för stödet. 

Jag är djupt tacksam för det otroliga stöd jag har fått från så många människor. Det har varit en svår period, men jag är nu redo att gå vidare och fokusera på framtiden. Jag är också nöjd över att nämndemännen och domaren har kommit fram till rätt beslut och är tacksam för min advokat, skriver han också i ett pressmeddelande.

Danjal Kanani har hela tiden nekat till brott och även tidigare kommenterat att åtalet kom som en överraskning.

Jag är mycket överraskad över åtalet och tycker att det är tråkigt att det blev en rättssak av det. Det har varit tydligt för alla att affären inte var klar, och nu är det även bekräftat rättsligt. Nu tycker jag att vi vänder blad, som kungen sa.

Flyttat till Dubai

I juli rapporterade Breakit att Danjal Kanani börjat arbeta på Gozzi records, produktionsbolaget som ägs av Rasmus Gozzi. 

Jag tror att ett partnerskap är det bästa ordet för att förklara det. Partner och manager. Min största uppgift blir att sköta bokningar, ta hand om och hjälpa artisterna med deras arbete i sociala medier, sade Danjal Kanani när Breakit kontaktade honom då.

I september i år gick Danjal Kanani ut på Instagram och berättade att han packat sina väskor för att flytta till Dubai. 

33 år senare. Kommer sakna er. Nytt land, nya möjligheter. Ni kommer kunna följa mig flitigt på sociala medier. Bara kärlek, skrev han då.