Danjal Kanani kliver av vd-posten: ”Jag lämnar inte helt”

Danjal Kanani

Ny vd tillsates vid extra styrelsemöte under lördagen.

I förra veckan skrev influens.se att Newton Nordic AB kommer att byta ut styrelsen och göra en nyemission på en planerad stämma i mitten av november. Men redan under lördagen kom beskedet att styrelsen haft ett konstituerande styrelsemöte där de har beslutat att välja Jesper Starander som ny vd i bolaget. Tidigare vd:n Danjal Kanani kommer att övergå till andra arbetsuppgifter inom bolaget under en övergångsperiod.

Japp, helt rätt jag lämnar alla bestämmande poster helt men är kvar under övergångsperioden och har kvar aktier privat och via bolag, säger Danjal till Influens.se.

Det har knappt gått ett år sedan Influencer Panel, med Danjal och Joakim och Jonna Lundell,  gick in i samarbetet med Newton Nordic och det har varit ett turbulent år med allt från att bli utslängda från börsen till att införa stora sparpaket. Men nu är vd-uppdraget över för Danjal för denna gången och snart har han klivit av bolaget helt.

Vi har gjort allt i vår makt för att ta hand om detta bolag som det vore vårt eget. Och nu var det dags att lämna över stafettpinnen och fokusera på vad man är bäst på, influencer marketing, sa Danjal Kanani när det stod klart förra veckan.

I pressmeddelandet som kom under lördagskvällen kan man läsa att Jesper Starander i dag är koncernchef i investmentbolaget Star innovation Group AB. Detta är det bolag som inom kort, när den riktade nyemissionen är registrerad, även kommer att bli ny huvudägare i Newton Nordic AB.