Klart: Förvärvet i hamn – Danjal Kanani blir börs-VD

Danjal Kanani och Joakim Lundell.

Influens.se har tidigare berättat om Influencer Panel, bolaget som influencerparet Jonna och Jocke Lundell ska starta tillsammans med profilen Danjal Kanani. Sedan en tid tillbaka har det spekulerats i om bolaget är på väg till börsen och under gårdagen kom beskedet att ryktena stämde.

Bakgrunden är att det börsnoterade företaget Newton Nordic, som tillhandahåller produktionsutrustning åt andra företag, från början var negativt inställda till att köpa Influencer Panel. Initiativet till ett förvärv kom från investmentbolaget Capital Conquest, som är delägare i Newton Nordics.

Men de båda företagen var alltså inte överens om hur man skulle gå vidare. Så sent som i mitten av oktober kom det fram att Newton Nordics styrelse hade avvisat Capital Conquests förslag gällande ett köp. Men nu har man alltså gjort en helomvändning och sagt ja till att köpa Influencer Panel. Anledningen till att man har ändrat sig har inte kommunicerats.

Förvärvet innebär att bland andra Joakim Lundell, Jonna Lundell och Danjal Kanani tar plats i Newton Nordics styrelse samtidigt som fyra representanter från Newton Nordics tidigare styrelse lämnar sina uppdrag. Danjal Kanani har dessutom utsetts till ny vd för bolaget.

Både mitt och styrelsens fokus ligger idag på att bygga ett lönsamt tillväxtbolag och kan detta ske med båda verksamheterna under samma paraply så ska givetvis detta även utvärderas så att vi kan uppnå en maximal avkastning till bolagets aktieägare, säger Danjal Kanani i en kommentar.