Deras podd plockas upp av Aller Media: “Visar att vi är på rätt väg”

Apollonia San Contreras och Afrodite Dastory driver podden Off Topic.

Karriärpodden Off Topic, som drivs av entreprenörerna och vännerna Apollonia San Contreras och Afrodite Dastory, blir en del av Aller Media. Duons ambition är att med hjälp av podden slå hål på seglivade karriärmyter och att belysa arbetslivet på ett nytt sätt, ofta utifrån ett millenialperspektiv.

Nyheten presenterades på Instagram i går och en rad lyssnare har kommit med positiv respons. Influens.se tog kontakt med Apollonia och Afrodite för att få lite mer information.

Att tillhöra ett av Sveriges största mediehus och vara en del av deras stora poddsatsning känns otroligt roligt. Det är ju en milstolpe! Efter att ha poddat i över 1,5 år känns det mäktigt att ett stort mediehus som Aller Media vill ställa sig bakom oss och stötta det vi gör, säger Apollonia San Contreras.

För oss är det stort för att det visar att vi är på rätt väg. Och att det var bra att vi vågade starta podden från första början trots att vi inte är kända. Vi hoppas detta kan inspirera andra att fortsätta jobba hårt och att våga.

Vad innebär det för er att bli en del av Aller Media? Kommer podden eller innehållet att förändras på något sätt?

Vi kommer att fortsätta att prata om karriär på ett öppet och ofiltrerat sätt. Vi har hittat ett koncept som vi vet att våra lyssnare gillar men vi ser det som en del av processen att ständigt utvecklas och bli bättre. Innehållet kommer fortfarande att vara karriärsfokuserat men vi hoppas, i takt med att vår publik växer, också kunna involvera våra lyssnare i podden genom att lyfta deras frågor, utmaningar eller funderingar kopplat till karriär och arbetslivet, säger Afrodite Dastory.

Off Topic-grundarna lyfter också fram att klivet in på Aller Media innebär att de får en större möjlighet att inspirera och inspireras av andra poddare.

Har Off Topic några speciella nyheter på gång inför hösten?

Det kommer bli en hel del rörligt. Och om pandemin tillåter så hoppas vi kunna bjuda in till en livepodd, något som våra lyssnare efterfrågat sen vi startade podden, avslutar Apollonia San Contreras.

Tidigare i år kunde vi berätta att Off Topic har blivit ambassadörer för retailföretaget Sofacompany. Inom ramen för det samarbetet kommer Apollonia San Contreras och Afrodite Dastory att starta en digital talkshow.