Det lägger Mr Beast sina miljarder på: “Skulle kunna kalla det idioti”

Jimmy Donaldson, känd som MrBeast.

Youtubern drar in miljarder – men säger sig ändå inte vara rik.

Jimmy Donaldson har 239 miljoner prenumeranter på Youtube, där han går under namnet Mr Beast. Han har framför allt blivit känd för sina videor där han delar ut pengar och lyxiga prylar till främmande människor.

På sin Youtube-karriär har han kunnat dra in mellan 6 och 7 miljarder per år, men i en intervju med Time Magazine säger han att han inte är rik.

Jag menar, inte just nu. Jag är inte naiv; jag kanske blir det en dag. Men just nu återinvesterar vi allt, förklarar han för Time Magazine.

Hårt jobb bakom framgången

Enligt profilen ger varje video ett par miljoner dollar i annonsintäkter och ytterligare ett par miljoner i sponsoravtal. Ett varumärke som vill få några sekunder i Mr Beast rampljus kan få betala en summa motsvarande mellan 25 och 30 miljoner svenska kronor. Men de storslagna produktionerna kostar också att producera.

Jag har återinvesterat allt till den punkten att du skulle kunna kalla det idioti, bara i tron att vi kommer att lyckas. Och det har funkat, säger han till Time Magazine. 

På frågan hur han blivit så framgångsrik säger Jimmy Donaldson att han arbetat hårdare än någon annan. Men att skapa den typen av innehåll på löpande band är inte alltid lätt.

Det är brutalt. Du är alltid igång, och det är mycket press. Och allt det här bygger på att omkring 200 miljoner människor som bara magiskt dyker upp och tittar på min nästa video.