Dr. Tracy ska lära unga mer om kroppen – i programmet ”Utmaningen”

Tracy Ghattas och Rezdar Bakri (Foto: Tomas Olsson/SVT)

Tracy Ghattas och Rezdar Bakri kombinerar äventyr och kunskap i Svt:s nya tävlingsreality.

En grupp unga människor mellan 18 och 23 år, som aldrig träffats tidigare, beger sig ut i vildmarken tillsammans. Med bara en väska med kläder har de ingen aning om vad de står inför. Så börjar äventyret i Svt:s nya tävlingsreality “Utmaningen”.

Under åtta avsnitt får tittarna följa deltagarna, när de utsätts för oväntade utmaningar. En efter en kommer deltagarna slås ut ur tävlingen och vinnaren går hem med 25 000 kronor.

Leds av äventyrsprofilen

Den som leder programmet är Rezdar Bakri, känd för att ha genomfört flera extrema utmaningar världen över. Han har bland annat varit i världens största regnskog, vandrat genom öknen och varit vid Nordpolen. Hans äventyr har lockat till sig nästan 200 000 prenumeranter på Youtube och 400 000 följare på Tiktok.

Det har varit sjukt roligt, spännande och inspirerande att se deltagarna ta sig an utmaningarna. Jag älskar att kasta mig ut i det okända och söka mig till svåra utmaningar, säger Rezdar Bakri i ett pressmeddelande.

”Kombinerar fakta med kul”

En annan som medverkar i programmet är Tracy Ghattas, även känd som ”Dr. Tracy”, som gjort stor succé på Tiktok. Nyligen blev hon också utsedd till Årets allmänbildare. I programmet finns hon på plats för att förklara vad som händer i hjärnan och kroppen, när deltagarna utsätts för fysiska och psykiska utmaningar.

Hon hoppas att programmet och hennes medverkan ska tas emot väl hos målgruppen.

Jag har ju sett att denna målgrupp tidigare visat intresse för just kunskap om kroppen och lite rolig fakta som majoriteten kan relatera till på mina sociala medier, säger hon till Influens och fortsätter: 

Att få in denna typ av kunskap i ett sånt här program kombinerar fakta med kul – vilket jag tror bara förstärker båda delarna. Det blir roligare när du förväntar dig något baserat på kunskapen du får via programmet – och kunskapen fastnar på ett annat sätt när man faktiskt får se det live.