Hon är Årets allmänbildare: ”Finns ett stort intresse för medicin”

Tracy Ghattas tillsammans med Per Grankvist, grundare till Vad vi vet. (Foto: Anna Hållams)

Gjort sig känd som Doktor Tracy på Tiktok.

Den 16 februari är Allmänbildningens dag. Sajten Vad vi vet passar under den här dagen på att hylla personer som bidragit till att öka svenskarnas kunskap inom ett område, eller som på visat på vikten av att ständigt lära sig nya saker. 

Nyfikenhet är en viktig faktor för att vi ska utvecklas som människor och samhälle. Genom att dela ut pris till Årets allmänbildare vill vi lyfta fram de som är duktiga på att kittla vår vetgirighet och som lockar oss att vilja ta reda på mer genom att göra förklaringar lätta och roliga, förklarar Per Grankvist, grundare till Vad vi vet i ett pressmeddelande.

”Tar plats där målgruppen finns”

Den som idag fick ta emot priset för Årets allmänbildare är Tracy Ghattas, även känd som Doktor Tracy. Totalt var fem personer nominerade och vinnaren har sedan röstats fram av svenska folket via en röstningssida.

Tracy Ghattas är ST-läkaren som lyckats få över 200 000 följare på Tiktok. Med sina klipp sprider hon kunskap om normala sjukdomar och ovanliga symtom. 

Profilen har nyss tagit emot sitt pris när Influens frågar vad hon har för tankar kring att en läkare blir Årets allmänbildare, tack vare sociala medier.

Det betyder att det finns ett stort intresse för medicin, och att folk uppskattar att ta del av kunskap i det här formatet. Jag tror att det är viktigt att fler läkare tar plats på plattformar där målgruppen finns, säger Tracy Ghattas till Influens och fortsätter:

Jag känner mig först och främst otroligt tacksam för att jag har fått den här plattformen. Utmärkelsen är ett kvitto på att det jag gör går hem hos folk, och det känns extra ärande eftersom så många andra bra initiativ var nominerade. Jag har nog inte riktigt förstått vad som har hänt än bara.