Efter det offentliga bråket – Margaux Dietz-familjen startar ny Youtube-serie

Jacob Liebermann och Margaux Dietz

Under förra året fick Margaux Dietz mycket offentlig kritik från sin ex-make Jacob Liebermann gällande parets sons exponering i Margaux kanaler. Jacob Liebermann uttalade sig i flertalet intervjuer i svenska medier och skrev bland annat en debattartikel i Resumé. I artikeln lyfte han att Sverige saknar en reglering som skyddar barn i sociala medier.

Min son är i dag Sveriges kanske mest kända barn. Inte en krona av de många miljoner som han drar in har min son rätt till när han blir vuxen. Detta måste ändras, skrev han då.

Men nu har duon valt att starta en gemensam Youtubekanal där den nya serien ”Moderna familjen” kommer att släppas. I den kommer tittarna att få följa med Margaux Dietz, Jacob Liebermann och sonen Arnold i deras vardag.

Vi satt i bilen i Sydafrika och då slängde jag ur mig ”vi borde göra en reality”. Det var lite på skämt, men man säger ju inget som man egentligen inte vill, säger Jacob Liebermann i det första avsnittet.

Margaux säger att hon såg idén som en möjlighet att familjen skulle börja umgås ännu mer tillsammans. Hon berättar att hon började spelade in sin och familjens vardag några gånger i veckan när hon blev gravid för några år sedan och höll på med det fram till i fjol, när Jacob sade emot.

Jag har alltid tyckt att det är kul, speciellt när man får vara med och bestämma och det är på ens egna villkor, säger Jacob och vänder sig till Margaux:

Jag förstår att det var ett jobb för dig, men det var inte ett jobb för mig på samma sätt. När det blev påtvingat. Det blev dränerande.

I videon svarar Margaux och Jacob på frågan hur de ser på sina offentliga bråk:

Allt händer av en anledning, Det här bråket som vi har haft var sjukt påfrestande, men det behövde hända. Från våran separation fram till idag har jag vuxit jättemycket som människa. Det har varit supertufft men man utvecklas, säger Jacob Liebermann.

De flesta föräldrar som separerar bråkar, men sen har vårt varit ganska så offentligt. Något som jag ångrar supermycket, men som jag har lärt mig mycket av. Vi är inte perfekta, men man lever och man lär sig.

I videon får Jacob även svara på frågan hur det kommer sig att han har ändrat sin inställning till att sonen Arnold ska få synas på sociala medier.

Debatten kring den här frågan är jätteviktig. Vi konsumerar sociala medier som aldrig förr. Det här är en samhällsviktig fråga på alla plan, så den behöver vara där. Det är vi som föräldrar som har ett ansvar att barnen känner sig trygga och att de behandlas med respekt. Det är även ytterst viktigt att barnet själv vill vara med och tycker det är roligt. Sekunden något skulle upplevas annorlunda då upphör det.

Och så har vi alltid haft det, fyller Margaux Dietz i.

Enligt paret finns det två anledningar till varför de väljer att dela sitt familjeliv offentligt. Den ena är att de kommer att umgås mer alla tre, och den andra anledningen är att de vill inspirera andra människor.

Vi vet att det är vanligt att man separerar, att man bråkar efter en separation och att man dessutom är ovän under en lång period efter. Så om vi med vårt bagage, som dessutom varit offentligt, kan förenas i en vänskap så hoppas vi att vi kan inspirera andra till att ta dialogen och börja prata för alla i familjen mår bättre av det, säger Jacob Liebermann.