Efter flera år: Youtubebyrån lanserar ”första automatiserade SEO-tekniken” för videos

Samlar in data från Google, Youtube, Tiktok, Amazon och Pinterest.

Idag meddelar Youtube-byrån Team5pm att man lanserar ett nytt verktyg för dem som jobbar med videomarknadsföring. Verktyget i fråga har fått namnet ”Topic Tree”. Funktionen är SEO-baserad och plockar information från några av världens största sökmotorer som Google, Youtube, Tiktok, Amazon och Pinterest.

Efter en utvecklingsperiod på flera år kan vi nu samla in betydande mängder data från världens största sökmotorer med den tredje versionen av Topic Tree, säger Daan Dibbetz, utvecklare på Team5pm, i ett pressmeddelande.

Målet är att ge användarna data i realtid kring specifika innehållskategorier, vilket ska möjliggöra högre rankningar på plattformarna. Man ska alltså enklare kunna förstå vilka videos som en målgrupp vill se just då.

Topic Tree spårar och analyserar data om visnings- och sökbeteenden och levererar bland annat: listor över de ämnen som har störst potential, frågor som ska besvaras i videorna, skräddarsydda videospecifikationer samt trender och rådgivning kring distributionen. Enligt Team5pm finns det ingen liknande teknik ute på marknaden just nu, och TopicTree beskrivs därför som ”den första automatiserade SEO-tekniken för video”.

Det fanns inget automatiserat verktyg för detta på marknaden. Topic Tree skapades utifrån detta behov. Verktyget gör det möjligt för varumärken att bli frontrunners inom en specifik innehålskategori. På Team5pm värdesätter vi kontinuerlig videoinnovation och vi är oerhört stolta över att ha kunnat lansera denna effektiva datainsamlingsmetod som en av de första på marknaden, säger Natalie Tideström Heidmark, medgrundare av Team5pm Nordics.