Emelie Walles om nya varumärket – och kritiken mot kristallmarknaden

Influencern Emelie Walles hämtar inspiration från Ibiza och öppnar upp för en spirituell värld.

Kristaller, rökelser, hudvård och aromaterapi är några av ingredienserna i det nystartade varumärket Vibes of mind. Grundaren Emelie Walles vill inte bara sälja produkter, hon siktar på att ge kunderna en helhet, där kunderna ska guidas genom den spirituella världen. 

Mitt mål är att jag vill göra skillnad för människor och inspirera till en spirituell livsstil som kan stärka en både kroppsligt och själsligt. Det är viktigt att vi tar hand om oss själva och ger oss själva den kärlek vi alla förtjänar, säger Emelie Walles, grundare av Vibes Of Mind, i ett pressmeddelande.

Den 28 september 2023 öppnar butiken Vibes of mind i Galleria center syd i Löddeköpinge, samtidigt öppnar också varumärkets webbshop.

Emelie Walles om kritiken mot kristallmarknaden

I våras släppte Spotify dok sin dokumentärserie “Kristallsjukan”, en serie i tre delar som granskade baksidan av de trendande kristallerna. En granskning som Emilie Walles själv beskriver som balanserad och som lyfter alla sidor av branschen. 

Vi sticker ut på kristallmarknaden genom att noggrant prata om att det inte ligger någon vetenskap bakom kristallernas kraft, samt att vi är väldigt tydliga med att skriva på vår hemsida att “det sägs” att denna kristallen står för detta, skriver hon i en kommentar till Influens.

På frågor om hur de ställer sig till att andra influencers och företag med spirituell inriktning ibland får kritik för otydliga gränsdragningar mellan det spirituella och vetenskapliga, svarar hon att det är något de är helt emot. 

Vi är öppna och transparenta mot våra kunder och det är vi stolta över. Vi är helt emot att förväxla vetenskapliga metoder och mediciner med spirituella ritualer. Däremot tycker vi att det sätter en guldkant på en allt för ofta stressig vardag att ta hand om sig själv med en touch av spiritualitet. Att ta en stund för att lyssna på sitt inre och landa, om det så bara är 5 minuter, säger Emelie Walles.